Categories
Zorg theorieën

Presentie zorg

De zorgvisie “Presentiebenadering” waarbij het perspectief en belevingswereld van de patiënt centraal staat.

Dit is een backpost van een eerdere publicatie van mij op LinkedIn.


Het perspectief en de leefwereld waarin patiënten zich bevinden is erg belangrijk. Door als professional je eigen perspectief aan de kant te zetten en jezelf te verdiepen in het perspectief van je patiënt, kan je beter begrijpen wat en waarom iets belangrijk is voor je patiënt. Daarnaast betrokken blijven ook al heb je vanuit je eigen perspectief niet veel hulp te bieden is een goede visie. Patiënten ervaren vaak veel steun bij mensen die betrokken zijn ook al kunnen ze niet veel meer dan betrokken zijn. Dat kan wel het verschil maken. Niks is zo erg als ziek zijn en dan voelen dat je niet wordt begrepen of dat je er alleen voor staat.

Je kan hier meer over lezen op de website van Movisie: https://www.movisie.nl/praktijkvoorbeeld/presentiebenadering-basis-goede-zorg

One reply on “Presentie zorg”

Patiënten ervaren vaak veel steun bij mensen die betrokken zijn ook al kunnen ze niet veel meer dan betrokken zijn. Dat kan wel het verschil maken. Niks is zo erg als ziek zijn en dan voelen dat je niet wordt begrepen of dat je er alleen voor staat.

In deze Corona-tijd blijkt dit niet alleen van belang voor patiënten en bewoners in de zorg, maar voor iedereen die in een soort van isolement zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *